Salile de fitness nu mai pot functiona fara certificat de la Agentia Anti-Doping

0 Comments


Proprietarii salilor de culturism si de fitness au nevoie de un certificat eliberat de Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD) pentru a-si putea desfasura in continuare activitatea, potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial. Certificatul este obligatoriu si pentru cei care vor sa obtina o autorizatie de a deschide noi sali de acest tip.

Potrivit actului normativ, activitatea in salile de culturism si/sau de fitness se va desfasura pe baza unui certificat eliberat de Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD), valabil pe o perioada de 3 ani.

„Autorizarea este procedura de abilitare a persoanelor juridice, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale pentru a desfasura activitati in salile de culturism si/sau de fitness, care se materializeaza prin eliberarea de catre Agentia Nationala Anti-Doping a certificatului de functionare din punctul de vedere al reglementarilor antidoping”, potrivit reglementarilor. Prelungirea perioadei de valabilitate a certificatului emis de Agentia Nationala Anti-Doping se realizeaza prin depunerea unei cereri de catre solicitant in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului.

O copie a certificatului se va afisa la sala de culturism si/sau fitness, intr-un loc accesibil si vizibil publicului.

Pentru a obtine certificatul, persoana juridica, intreprinderea individuala sau intreprinderea familiala trebuie sa depuna o cerere de autorizare adresata Agentiei Nationale Anti-Doping.
Pentru eliberarea certificatului se va plati o taxa de autorizare al carei cuantum va fi stabilit prin ordin al presedintelui ANAD.

In actul normativ se mentioneaza ca membrii ANAD pot realiza controale pentru verificarea documentelor. Certificatul de functionare al salilor de culturism si/sau fitness poate fi suspendat sau retras in urmatoarele situatii:

– Comercializarea si detinerea substantelor cu grad mare de risc
– Comercializarea de suplimente alimentare care contin substante dopante cu grad mare de risc, in salile de culturism si fitness
– Comercializarea de suplimente alimentare care sunt contaminate cu substante dopante cu grad mare de risc, in salile de culturism si fitness, rezultate in urma analizelor de laborator
– In cazul condamnarii definitive pentru o infractiune in legatura cu substante dopante cu grad mare de risc a unui angajat al persoanei juridice intreprinderii individuale autorizate sau a unui membru al intreprinderii familiale autorizate, in salile de culturism si fitness.

Curs antidoping pentru proprietari
 
Persoana juridica, intreprinderea individuala sau intreprinderea familiala care solicita autorizarea activitatilor desfasurate in salile de culturism ori de fitness trebuie sa faca dovada detinerii de catre unul dintre angajatii acesteia a atestatului de absolvire a cursului de instruire antidoping.

Cursul de instruire antidoping prevazut vizeaza cunoasterea legislatiei nationale si internationale care reglementeaza activitatea antidoping, cunoasterea substantelor dopante cu grad mare de risc, precum si cunoasterea efectelor secundare ale utilizarii substantelor dopante cu grad mare de risc.

Teste doping pentru practicantii de culturism si fitness

Agentia Nationala Anti-Doping are dreptul sa efectueze teste doping in randul practicantilor de culturism si de fitness, cu scopul stabilirii gradului de utilizare a substantelor dopante cu grad mare de risc in sportul respectiv. Testarea doping se efectueaza numai cu acordul expres, in scris, al practicantului de culturism si fitness si cu respectarea principiului confidentialitatii datelor acestuia.
 

Sursa: avocatnet.ro
 
Data adaugarii acestui articol: 12/10/2011

Categories: