Profesia de avocat – necesitate, arta, talent, vocatie

0 Comments

Astazi, mai mult ca oricand, problematicile litigioase au capatat un grad ridicat de dificultate, o complexitate aparte. De aceea, aflarea cailor si modalitatilor de rezolvare a litigiilor il poate pune pe potentialul justitiabil in fata unor situatii carora nu le va putea face fata in lipsa unei pregatiri continue, adecvate la noile cerinte ale societatii.

La prima vedere, putem afirma ca pentru a profesa cu succes avocatura este nevoie de talent, insa practica dovedeste ca talentul este perfectionarea continua a inzestrarilor existente in fiecare dintre noi si indeosebi a inteligentei.
 
Exercitarea profesiei de avocat este guvernata de anumite principii, si anume:

-de principiul legalitatii,
-de principiul libertatii si egalitatii tuturor oamenilor in fata legii,
-de principiul independentei justitiei, a autonomiei si descentralizarii,
-principiul pastrarii secretului profesional.

Cunostintele si inalta pregatire a avocatului, il ajuta mai mult sau mai putin la derularea procedurilor si a respectarii principiilor ce guverneaza judecata cauzelor, la demonstrarea si convingerea cu privire la dreptul pierdut, in contextul general pe care judecatorul trebuie sa-l respecte, cel al impartialitatii si al unui rol activ echidistant si nepartinitor.

Practica judiciara a demonstrat ca in procesele cu un grad ridicat de dificultate si complexitate nu pot face fata decat adevaratii profesionisti, care sunt avocatii.

Daca doriti initirea unei colaborari cu cabinetul nostru de avocatura, ne puteti contacta prin oricare dintre mijloacele de comunicare:

 
telefon: (+4) 0722.236.175
email: office@avocat-bucuresti.info

Categories: