Inchisoare pentru cei care agreseaza personalul medical

0 Comments


A fost aprobala Legea de modificare a L 95/2006 ce vizeaza reforma in domeniul Sanatatii si care prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda pentru cei ce ameninta nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa un medic, asistent medical, sofer de autosanitara, ambulantier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar ce se afla in exercitiul functiunii.

Tototdata, risca inchisoarea de la 6 luni la 3 ani cei care executa acte de violenta impotriva cadrelor medicale, de la 6 la 6 ani cei care vatameaza corporal iar cei care produc vatamari corporale grave pot fi inchisi pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 12 ani.

Ritli Ladislau declara: „Ministerul Sanatatii a mai atras atentia asupra problemelor de siguranta cu care se confrunta personalul medical. Astfel, anul trecut am inaintat un amendament la Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, care insa nu a fost adoptat. Pana astazi, daca o persoana agresa un medic intr-un spital putea fi sanctionata cu inchisoare de la 3 luni pana la 2 ani, sau cu amenda, dupa caz. Noi am propus inasprirea pedepselor. Astfel, agresorul va putea fi sanctionat cu inchisoare intre 6 luni si 12 ani, in functie de gravitatea faptelor. Prin noile masuri urmarim descurajarea celor care nu respecta corpul medical aflat in exercitiul functiunii si munca depusa de angajatii din sistem . Si, din nefericire, au existat in ultima perioada unele cazuri ingrijoratoare.”

 
Data adaugarii acestuei stiri: 20/10/2011

Categories: