In ce conditii poti fi Persoana Fizica Autorizata – PFA

0 Comments

Persoanele fizice, cetateni romani sau cetateni ai statelor membre ale U.E. si ale celorlalte state apartinand spatiului economic european, pot desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei in mod independent ca persoana fizica autorizata. Acestea pot activa in toate domeniile, meseriile si ocupatiile cu exceptia celor stabilite sau interzise prin legi speciale.

Conditii pentru a putea fi Persoana Fizica Autorizata
 
Pentru a desfasura activitati economice in mod independent, persoana care are calitatea de angajat propriu, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
– sa fi implinit 16 ani (exceptie cei care desfasoara activitati economice in mod independent);
– starea de sanatate dovedita cu certificat medical, sa le permita desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatie;
– sa aibe calitatea necesara desfasurarii acelei activitati;
– sa posede autorizatie speciala emisa de organele competente potrivit legii, pentru desfasurarea activitatii economice a caror exercitere necesita o autorizatie speciala conform legii;
– sa nu fi fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea unor infractiuni privind regimul legal stabilit pentru unele activitati sau a infractiunii de fals.

Persoana fizica care desfasoara activitati economice in mod independent trebuie sa detina autorizatia eliberata in conditiile legii.

Exercitarea activitatilor economice fara autorizatie emisa de conditiile prezentei legi constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale.

Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
TEL: (+ 4) 0722 236 175 sau email: office@avocat-bucuresti.info

Categories: