La intrebarea cat dureaza un proces pe dreptul muncii, raspunsul depinde de complexitatea spetei juridice si de tipul de daune pe care angajatul sau angajatorul il pot solicita, in functie de evolutia spetei juridice.
Independent de situatie insa, raspunsul este acela ca, un proces de dreptul muncii are o durata relative redusa, asadar speta se judeca luand in seama o mai mare flexibilitate temporala.
Din experienta noastra, durata procesului este determinata si de statutul angajatorului sau de modul in care acesta isi formuleaza intampinarea sau cum formuleaza propunerile de probatorii.
Diferenta dintre mediul public si cel privat determina o mai mare prudenta si un mai mare echilibru in dorinta de prelungire a procesului in ceea ce priveste un angajator din domeniul privat, intrucat costurile sunt suportate de catre sine.
Astfel, la intrebarea cat dureaza un proces pe dreptul muncii, va raspundem ca acest lucru este influentat de interesele celor doua parti antrenate in proces – angajat, respectiv angajator – de complexitatea spetei juridice, si, intr-o proportie considerabila, de capacitatea financiara a angajatorului.
Durata unui asemenea proces poate fi prelungita si de tipul de solicitari implicate: plata pentru daune morale, despagubiri financiare, recuperare drepturi salariale, de caile de atac, etc.
Numărul conflictelor de muncă au început să crească pentru că oamenii au început să aibă mai mult curaj şi mai multă încredere în justiţie. Majoritatea proceselor sunt câştigate de angajaţi. Deoarece aceştia sunt partea mai „slabă“ în raportul litigios, instanţa îi priveşte cu mai multă „simpatie“. De obicei, instanţa tinde să-i protejeze pe cei mai vulnerabili într-un litigiu.
Cabinetul nostru de avocatura este specializat in solutionarea conflictelor de munca, ofera suportul juridic necesar in cazul unor litigii de munca.
Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
TEL: (+ 4) 0722 236 175 sau email: office@avocat-bucuresti.info