Avocat roman – Avocat Romania

0 Comments

Avocatul roman de la inceputuri si pana astazi.

Societatea romaneasca are nevoie de o justitie puternica, credibila si transparenta, aceasta realizandu-se prin toti cei care concura la infaptuirea ei – judecatori, avocati, grefieri, juristi, notari, executori judecatoresti, procurori, politisti, printr-o armonizare a tuturor intereselor ce se leaga de cei implicati in a infaptui o justitie adevarata si puternica.

Meseria de avocat isi are origini istorice indepartate. Primii avocati au fost celebrii oratori din agora ateniana, iar istoria a modelat apoi, pas cu pas, statutul si cadrul deontologic al profesiei de avocat.

In exercitarea dreptului la aparare, drept recunoscut si garantat de Constitutie, de lege, prevazut de pactele si tratatele la care Romania este parte, avocatul roman are atat dreptul, cat si obligatia de a asigura prin toate mijloacele legale si procesuale, liberul acces la justitie, un proces echitabil, indiferent de natura cauzei sau calitatea partilor. Aceasta impune eliminarea oricarei discriminari – directa sau indirecta –  bazata pe sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta sau activitate politica.

Activitatea avocatilor a capatat in Romania noi dimensiuni in privinta calitatii si a subtilitatii, in detrimentul mediocritatii, al formalismului si al comportamentului liniar, lipsit de sensibilitati logico-juridice si estetico-juridice.

Avocatul roman, pentru a-si construi o cariera juridica de succes, trebuie sa-si perfectioneze continuu calitatile personale avand in vedere evolutia si dinamica mecanismelor fenomenului juridic, dezvoltarea continua a cunostintelor si competentelor in domeniul comunicarii si al relatiilor interumane, flexibilitate si rapiditate in activitatile curente, descoperirea de noi moduri de a crea si de a oferi servicii si consultanta de valoare, analizarea si verificarea constanta a activitatii desfasurate, a calitatii strategiilor abordate. Onestitatea, probitatea si spiritul de dreptate al avocatului sunt conditii esentiale pentru credibilitatea si imaginea profesiei.

Avocatul trebuie sa actioneze cu calm, rabdare si tact, pentru a creiona si explica clientului toate aspectele problemei si cazului pe care urmeaza sa-l reprezinta.

In raport cu starea de spirit si fizica a clientului, experienta, avocatul va incerca sa foloseasca cea mai potrivita abordare de limbaj, pentru ca acesta sa inteleaga pe deplin situatia juridica in care se afla. Comunicarea va trebui sa fie  eficienta si adecvaa cu fiecare client pentru a stabili obiectivele, modalitatile si finalitatea consilierii, precum si solutiile tehnice ce sunt necesare a fi urmate, pentru obtinerea asistentei si reprezentarii cauzei clientului.

Fara a renunta la crezul sau personal si profesional avocatul va respecta optiunile clientului ale caror interese le reprezinta in ce priveste atingerea obiectivelor pentru finalizarea asistentei si reprezentarii.De aceea,  va discuta impreuna cu clientul sau strategia ce urmeaza a fi folosita, mijloacele si tacticile ce pot fi abordate si cu preconizarile asociate in vederea implinii scopului pentru care a fost angajat. Ca entitate profesionala, avocatul nu este obligat sub nicio forma sa urmeze caile, tacticile si metodele dorite de client in reprezentarea intereselor sale pastrand responsabilitatea intreaga pentru modul de abordare al actiunilor, in masura in care clientul a fost informat cu privire la consecinte si costuri.

Atat codul deontologic cat si legea il obliga pe avocat sa ofere sfaturi dezinteresate clientului pe care il asista sau reprezinta, sfaturile date trebuind a fi oferite dintr-o perspectiva proprie, reflectand astfel suma cunostintelor si experienta acestuia.

Atunci cand clientul este sfatuit cu privire la problema pe care o are, avocatul va lua in considerare si consecinte de ordin social, economic si moral care ar putea avea importanta.

Cabinetul nostru de avocatura avand specializari in dreptul Familiei, dreptul Muncii, drept Civil,drept Penal, drept Comercial, ofera clientilor sai servicii juridice de calitate, respectand principiile sus mentionate.

Daca doriti initirea unei colaborari, ne puteti contacta prin oricare dintre mijloacele de comunicare:

telefon: (+4) 0722.236.175
email: office@avocat-bucuresti.info

Categories: