Sfaturi Utile Dreptul Muncii

Acum aveti solutii pentru toate problemele dvs. de legislatia muncii!

   Pentru a evita eventualele litigii de munca cabinetul nostru de avocat va ofera cateva sfaturi utile:

   – Atentie la semnarea contractului de munca. Cititi cu atentie toate clauzele din contract.
   – Demisia fara preaviz se aplica in momentul in care angajatorul nu isi indeplineste toate obligatiile asumate prin contractul individual de munca. Spre exemplu,in contractul individual de munca se poate prevedea ca angajatul sa primeasca salariul in avans pe o anumita perioada. Daca angajatoul nu respecta aceasta prevedere, salariatul are posibilitatea sa paraseasca firma fara un preaviz.
   – Demisia reprezinta incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului, cu respectarea unui termen de preaviz de 15 si respectiv 30 de zile, termen reglementat de codul muncii in vigioare. Exista si situatia in care salariatul poate demisiona fara preaviz.
   – De la primirea deciziei de concediere aveti un termen de 30 de zile in care puteti sa contestati aceasta decizie
   – Pentru eventualele neintelegeri intre angajat si angajator este indicat solutionarea problemelor pe cale amiabila
   – Neplata salariilor cuvenite nu poate conduce la declansarea uni conflict de interese, ci de drepturi
   – Nemajorarea salariilor nu poate conduce la declansarea unui conflict de drepturi, ci de interese.
   – Este recomandabil ca, daca a fost introdusa o actiune impotriva dvs. de catre sindicat, in numele unuia dintre salariati, primul lucru pe care il faceti sa fie acela de a va interesa daca salariatul este propriu-zis de acord cu introducerea cererii.  

Daca aveti litigii de munca cu angajatorul sau fostul angajator. Cabinetul nostru de avocatura va poate asista atunci cand se efectueaza cercetarea disciplinara asupra dvs, iar daca ati fost concediat va putem ajuta sa contestati in instanta decizia nelegala de concediere, iar in urma procesului dvs veti fi reincadrat in munca si veti primidespagubiri pentru perioada in care ati fost concediat abuziv. Daca este necesar va putem formula si o actiune la Curtea Europeana a Drepturilor Omului daca instantle romanesti v-au incalcat in timpul procesului anumite drepturi.

Pentru asistenta litigii de munca nu ezitati sa ne contactati !

TEL: (+4) 0722 236 175 sau email: office@avocat-bucuresti.info