Evacuarea din imobilele ocupate fara drept


Evacuarea reprezinta sanctiune civila aplicabila locatarului principal si membrilor familiei sale in cazul neindeplinirii unor obligatii legale sau contractuale referitoare la modul de exercitare a drepturilor locative, presupunand rezilierea prealabila a contractului de inchiriere a locuintei si constand in obligarea chiriasului, la incetarea actelor de folosinta a suprafetei locative pe care o detine in baza contractului reziliat sau pe care a ocupat-o abuziv, fara a poseda un titlu locativ valabil.


   Acţiunea în evacuare, reglementata prin art. 1410 şi urm. C.civ., este specifica raporturilor juridice de locatiune, adica acelor raporturi prin care o parte, numita locator, s-a obligat sa procure celeilalte parti, numita locatar, folosinta pe timp determinat a unui bun individual determinat si neconsumptibil in schimbul unei sume de bani, numita chirie.

   Daca chiriasul, fostul sot/sotie sau o alta persoana ocupa abuziv locuinta sau o parte din locuinta dvs, cabinetul nostru va poate ajuta prin redactarea unei actiuni in evacuare si sustinerea acesteia in fata instantelor de judecata.

   Pentru a incepe demersul unei astfel de actiuni va rog sa ne contactati prin:

   TEL: (+4) 0722 236 175 sau email: office@avocat-bucuresti.info