Aproximativ 4.000 de cupluri au divortat la primarie sau la notar, de la inceputul anului

0 Comments


Aproximativ 8000 de persoane au ales sa divorteze la primarie sau la notar, in primele sase luni ale anului, arata un comunicat de presa remis de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD).

Conform statisticilor DEPABD, in Registrul unic al certificatelor de divort prin acordul sotilor au fost inregistrate si eliberate 3.987 certificate de divort. Peste 2.800 dintre cererile de divort au fost depuse la primaria care are in pastrare actul de casatorie sau pe raza careia se afla ultima locuinta comuna a sotilor, iar aproximativ 1.100 au fost depuse la birourile notariale.

Cele mai multe persoane care au ales sa divorteze prin aceasta metoda provin din mediul urban, aproximativ 3.400. De asemenea, peste 1.000 de cupluri dintre acestea sunt din Bucuresti.

Totodata, datele DEPABD arata ca cele mai mute persoane care au pus capat casniciei au intre 30 si 40 de ani, si anume 1415 cupluri. In acelasi timp, 286 de cupluri cu varste de peste 60 de ani, precum si un singur cuplu cu varsta sub 20 de ani si-au incheiat casnicia.

Divortul prin acord se poate realiza la starea civila sau la notar daca:
    – cei doi soti sunt de acord cu divortul;
    – cei doi soti se inteleg cu privire la numele purtat de sotie/sot dupa divort;
    – nu exista copii minori, nascuti din casatorie sau adoptati.


   Si cei aflati in strainatate pot desfasura un divort prin acord, imputernicind cate un avocat care sa ii reprezinte, in anumite conditii exprese, fara ca prezenta lor sa mai fie necesara in Romania.

In cazul in care cei doi soti nu indeplinescu conditiile de mai sus divortul are loc in fata instantei.
In oricare din situatii se poate apela la un avocat specializat in dreptul familiei pentru a se realiza un proces de divort cu implicatii cat mai reduse emotionale si financiare, atat pe durata procesului cat si ulterior, prin consecintele acestuia.


  Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta: 
  TEL. PROGRAMARI (+ 4) 0722 236 175 sau email: office@avocat-bucuresti.info

Data adaugarii acestei stiri: 05/07/2011

Categories: