Legea privind castrarea chimica va fi adoptata si in Romania


Legea privind castrarea chimică va intra în vigoare la data de 1 iunie 2013, România înscriindu-se astfel în rândul statelor în care această măsură este aplicată.
 
După o lungă perioadă de tergiversare a adoptării Legii privind prevenirea violenței și abuzurilor sexuale asupra minorilor, cât și de avize negative din partea Comisiei juridice, a Comisiei pentru drepturile omului din Senat cât și a Consiliului legislativ, Camera Deputaților ca for decizional a votat pentru adoptarea acesteia, la finalul ultimei ședințe de săptămâna trecută.
 
Protrivit noii reglementări, făptuitorul găsit vinovat de violenţă şi abuz sexual asupra minorului şi condamnat pentru circumstanţe agravante de abuz sexual să primească o pedeapsă suplimentară prin “inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice”, pentru a se preveni recidiva. Potrivit legii, condamnatul acuzat de pedofilie ar urma să fie în continuare sub supraveghere prin monitorizare GPS şi după ce şi-a ispăşit pedeapsa.
 
La adoptarea acestei legi, deputații au avut în vedere numărul tot mai mare de condamnări privind infracțiunile contra vieții sexuale săvârșite asupra minorilor, în prezent, în închisorile din Romania aflându-se 77 de persoane condamnate definitiv pentru ca au profitat de minori.
 
Legea urmează să fie înaintată Președintelui României spre promulgare.

 

 

Sursa: juridice.ro

Data adaugarii acestei stiri: 01/04/2013


Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.236.175
Email:office@avocat-bucuresti.info
Web: Formular contactSediu Cabinet avocat
Leonte Oana Madalina

Bucuresti, sector 6
str. Apusului, nr. 27, bl. N21, ap. 17Harta sediu avocat Bucuresti
Leonte Oana Madalina

harta localizare cabinet avocat Bucuresti
- STIRI JURIDICE -
Avocat Bucuresti