Partaj

Partajul este modalitatea de a pune capat starii de indiviziune a sotilor cu privire la bunurile comune.

     Partajul se poate efectua si dupa ce hotararea de divort a ramas definitiva, deoarece este o actiune imprescriptibila, prin urmare nu are importanta cat timp a trecut de la divort si pana la introducerea actiunii de partaj.

     In procesul de partaj, bunurile comune sunt bunurile dobandite in timpul casatoriei de oricare dintre soti, cu exceptia acelora pe care legea le declara ca fiind bunuri propririi ale unuia dintre acestia. 
    Pentru a putea intra in stapinarea de drept a unui bun dobandit in timpul casatoriei, este necesar partajul.

    Partajul bunurilor comune dupa desfacerea casatoriei se poate face:
       – pe cale conventionala (prin intelegere )
       – pe cale judiciara (prin hotarare a judecatorului)

    Partajul se poate face fie prin intelegere si atunci se va semna o tranzactie in fata judecatorului sau se face prin judecata in contradictoriu. In acest din urma caz, judecatorul, tinand cont de criteriile legale, va atribui bunurile in mod invidual unuia sau celuilalt dintre soti. Daca valoarea bunurilor nu este egala, sotul care a primit bunuri mai valoroase va fi obligat la plata unei sulte catre celalalt sot, sulta ce va fi egala cu diferenta dintre ceea ce a primit si ceea ce i se cuvenea.

Asistenta unui avocat in procesul de partaj este mai mult decat recomandata, acesta oferindu-va servicii necesare sustinerii sanselor in mod corect.

Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
   TEL: (+ 4) 0722 236 175 sau email: office@avocat-bucuresti.info