Act juridic

 

definitie:

1. (general) - manifestare de vointa a uneia sau a mai multor persoane cu scopul de a crea, de a modifica, de a transmite sau de a stinge drepturi si obligatii;

2. (drept civil) - Mijloc de proba din categoria inscrisurilor prevazute in art. 1171 si urm. Codul civil. Potrivit legii, actul autentic este acela care s-a facut cu solemnitatile cerute de lege de un functionar public, care are dreptul de a functiona in locul unde s-a facut. Cu privire la autentificare a se vedea Legea nr. 36/1995, notarul public fiind competent sa autentifice un act. Copiile, care reproduc in scris un act, pot constitui mijloc de proba in conditiile prevazute de art. 1188 Codul civil.

DICTIONAR JURIDIC - modalitate rapida de a afla definitia, semnificatia semantica si domeniul de folosire al unor cuvinte.

Un dictionar juridic reprezinta, practic, modalitatea cea mai rapida de a afla definitia juridica a unui cuvant folosit in procedurile juridice.

Cabinetul de avocat vine in ajutorul persoanelor fizice sau juridice, care nu beneficiaza de timpul necesar pentru a rasfoi un dictionar juridic, oferind consultanta online printr-un dictionar juridic online de specialitate. Gama deosebit de diversificata de cuvinte cuprinsa in el, va permite verificarea si aflarea in cel mai scurt timp a unei definitii juridice, ce contine un cuvant intalnit, probabil, intr-o speta proprie sau cunoscuta.

Acest dictionar juridic online, ofera o baza solida si pertinenta de date reprezentand cuvinte din domeniul juridic, intalnite cel mai des in instante, in cadrul unui proces.
Definitiile juridice cuprind si domeniul specific, unde se intalnesc respectivele cuvinte (ex. comercial, civil, penal, etc). Astfel, definitiile juridice devin usor accesibile si comprehensive pentru cei care acceseaza acest dictionar juridic.

Pentru sugestii si informatii, ne puteti contacta pe email: office@avocat-bucuresti.info

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.236.175
Email:office@avocat-bucuresti.info
Web: Formular contact



Sediu Cabinet avocat
Leonte Oana Madalina

Bucuresti, sector 6
str. Apusului, nr. 27, bl. N21, ap. 17



Harta sediu avocat Bucuresti
Leonte Oana Madalina

harta localizare cabinet avocat Bucuresti








- STIRI JURIDICE -
Avocat Bucuresti