Avocat Partaj

 

    Avocat specializat in partaj - Consiliere si reprezentare in procese partaj

   Partajarea bunurilor comune din casatorie - partajul, se realizeaza prin intermediul unei actiuni in instanta. Poate fi judecat o data cu divortul sau intr-un proces separat, dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

   Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

   In cadrul hotararii privind impartirea bunurilor comune din casatorie, se vor stabili cote parti pentru fiecare dintre soti. Cotele-parti pleaca de la o impartire de 50%-50% dar, in urma probatoriului administrat, prin hotarare se pot stabili cote neegale sau chiar constatarea inexistentei oricarui drept al unuia din soti asupra bunurilor aflate in disputa. De cele mai multe ori instanta va tine cont de contributia fiecarui sot la dobandirea si conservarea bunurilor comune. Fiecare criteriu trebuie inteles ca fiind aplicat la intreaga masa a bunurilor comune si nu separat, aplicat la fiecare bun comun, mobil sau imobil, in parte..


   Bunurile comune pentru partaj

   Desi partajul are o semnificatie juridica mai ampla decat impartirea bunurilor comune din casatorie in cazul desfacerii casatoriei prin divort, cele doua denumiri sunt asimilate in limbajul comun popular.

   Partajul reprezinta, in cazul unui divort, impartirea intre soti a bunurilor comune din casatorie. Nu sunt impartite in cadrul partajului bunurile proprii ale fiecarui sot. Trebuie spus ca nu are nicio importanta durata de utilizare a unui bun, din punctul de vedere al proprietatii asupra acelui bun.

   Intre bunurile comune, achizitionate de soti pe durata casatoriei, ce se pot partaja intra:
     - imobile, locuinte
     - terenuri
     - bijuterii, obiecte de valoarea, obiecte de arta
     - sume de bani comune
     - mobila, obiecte de uz casnic
     - altele

 

     Asistenta unui avocat in procesul de partaj este mai mult decat recomandata, acesta oferindu-va servicii necesare sustinerii sanselor in mod corect.

 
Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.236.175
Email:office@avocat-bucuresti.info
Web: Formular contactSediu Cabinet avocat
Leonte Oana Madalina

Bucuresti, sector 6
str. Apusului, nr. 27, bl. N21, ap. 17Harta sediu avocat Bucuresti
Leonte Oana Madalina

harta localizare cabinet avocat Bucuresti
- STIRI JURIDICE -
Avocat Bucuresti