Contractul de munca


Actualele prevederi din Codul Muncii stabilesc obligatia angajatorului de a incheia in forma scrisa contractul individual de munca.

Existenta contractului previne comportamentul abuziv al angajatorului, dar si atitudinea incorecta a salariatului in indeplinirea sarcinilor pentru care s-a angajat. Incadrarea in munca doar cu forme legale, pe baza unor contracte individuale de munca, asigura atat cunoasterea, cat si exercitarea obligatiilor legale ce le revin celor care folosesc forta de munca salariala.

Pe langa obligatia de a incheia in forma scrisa contractul de munca, angajatorul trebuie sa inregistreze, anterior inceperii activitatii, contractul in registrul general de evidenta al salariatilor, care se transmite la inspectoratul teritorial de munca;

De asemenea, angajatorul este obligat sa inmaneze un exemplar al acestui document salariatului respectiv.

In plus, la data incheierii/modificarii contractului individual de munca, angajatorul este obligat sa-l informeze pe salariat cu privire la „criteriile de evaluare a activitatii" sale. Astfel, criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului vor fi incluse in CIM, intr-o noua sectiune.Cabinetul nostru de avocat va sfatuieste sa cititi si sa cunoasteti bine prevederile acestui contract de munca inainte de a fi semnat, pentru a evita ulterioarele neplaceri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie:    avocat bucuresti    decizia de concediere    conflicte de munca    avocat litigii de munca    Recuperare drepturi salariale    contractul de munca   

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.236.175
Email:office@avocat-bucuresti.info
Web: Formular contactSediu Cabinet avocat
Leonte Oana Madalina

Bucuresti, sector 6
str. Apusului, nr. 27, bl. N21, ap. 17Harta sediu avocat Bucuresti
Leonte Oana Madalina

harta localizare cabinet avocat Bucuresti
- STIRI JURIDICE -
Avocat Bucuresti