Divort cu minor

 

  Divort cu minor  reprezinta divortul sotilor care au copii minori, rezultati din timpul casatoriei.

  Daca din casatoriei au rezultat copii minori, divortul prin acord nu mai poate avea loc.
 
  Trebuie mentionat inca din primul rand faptul ca, conform Codului Familiei, prin lege se enunta faptul ca Statul apara interesele copilului si manifesta deosebita grija pentru cresterea si educarea tinerei generatii.

  In aceste cazuri, legea impune ca, in cadrul procesului de divort, sa fie avute in vedere cu prioritate drepturile si interesele legitime ale copiilor minori.
 
  Cand sotii au copii minori si au decis sa divorteze, acestia:
    - Se inteleg si pot divorta prin intelegere (divortul sa fie pronuntat din culpa comuna), stabilind si celelate aspecte accesorii divortului: numele sotilor dupa divort, incredintarea copiilor minori, cuantumul pensiei de intretinere. Acest tip de divort dureaza mai putin, este mai ieftin si mai putin traumatizant pentru parti.
    - Nu se inteleg si dau nastere unui proces de divort lung, costisitor si plin de incarcatura emotionala, atat pentru ei cat si pentru copii.
 
 Indiferent de alegerea facut, cand sotii au copii minori, instanta va dispune citarea si ascultarea autoritatii tutelare care va face o ancheta sociala la domiciliul actual al copilului si la domiciliul unde ar putea fi dus daca va fi incredintat sotului care se muta din domiciliul comun. Potrivit Codului Familiei ascultarea copiilor minori care au implinit varsta de 10 ani este obligatorie in procesele de divort, in vederea incredintarii lor. 

   Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
   TEL. PROGRAMARI (+ 4) 0722.236.175 sau email: office@avocat-bucuresti.info

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie: acte divort    avocat bucuresti    avocat divort    divort    procedura divort    Informatii divort    motive divort    copil    incredintare minori    program vizita    cerere divort    divort rapid    divort ieftin    Avocat romani strainatate   

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.236.175
Email:office@avocat-bucuresti.info
Web: Formular contactSediu Cabinet avocat
Leonte Oana Madalina

Bucuresti, sector 6
str. Apusului, nr. 27, bl. N21, ap. 17Harta sediu avocat Bucuresti
Leonte Oana Madalina

harta localizare cabinet avocat Bucuresti
- STIRI JURIDICE -
Avocat Bucuresti